0625085771 info@bijgreet.nl

“De Magie van Energie”

“De werking van Reiki”

Een Reiki behandeling bestaat uit het doorgeven van energie via de handen, die in verschillende posities op of boven je geklede lichaam worden gelegd. Deze levensenergie bevindt zich in ons, en overal om ons heen. In de wind, de zon, planten en de dieren. Klanken, muziek en ook jou stem, alles is in de kern energie. Tijdens een sessie wordt de energie doorgegeven en kan je voelen in de vorm van warmte, tintelingen of het zien van kleuren. De werking van Reiki is altijd positief en helend. Dit heeft effect op het fysieke lichaam, werkt op het mentale en emotionele vlak en draagt bij aan spirituele ontwikkeling. Het brengt een reinigingsproces op gang en herstelt het evenwicht op elk niveau. Je hoeft hier verder zelf niets voor te doen, je mag het gewoon ontvangen in een sfeer van rust en ontspanning. Dat zorgt ervoor dat de energie kan stromen en daar naartoe gaat waar het nodig is.

“Reiki bevordert heling door een diepe ontspanning waardoor het lichaam in balans komen”

 • Mentale opkikker: het geeft je innerlijke rust en een gevoel van diepe ontspanning
 • Fysiek welbevinden: het geeft je warmte en zorgt voor loslaten van spanningen; kan verlichting van hoofdpijn, rugpijn of andere spannings- en pijnklachten geven
 • Emotionele balans: je voelt je evenwichtiger, waardoor je de kracht hebt om het leven te leiden, waar jij je prettig bij voelt.
 • Spirituele ontwikkeling: vanuit balans durf je je open te stellen voor een liefdevolle levensinvulling.

Als meervoudig Reikimaster kan ik verschillende Reiki soorten inzetten die kunnen bijdrage aan het herstellen van bepaalde klachten.

 • Kundalini Reiki: voor het herstellen of in balans brengen van de chakra’s 
 • Gold Reiki: voor angst en negatieve gevoelens – depressie – werkt zuiverend en beschermend – werkt speciaal bij kinderen die uit balans zijn of bij ADHD, Autisme en PDD NOS
 • Shambhala Reiki: zorgt voor een intens diepe ontspanning en versterkt en versneld alle helende processen – brengt de hersenen in balans zodat emoties kunnen worden verwekrt
 • Jiko Ai Reiki: voor zelfontwikkeling en zelfliefde – innerlijke kracht – emotionele balans – ondersteund fysieke genezing – maakt je veerkrachtig – verminderd stress en angst
 • Self Care Reiki: opruimen van zelf saboterende gewoontes – oplossen van weerstand – bevorderd positieve gewoontes – bevorderd het meegaan met de stroom van het leven
 • Golden Family Tree Reiki: voor het helen van het DNA uit de generatielijnen
 • Aarde Reiki: voor het helen van het mannelijke en het vrouwelijke in jou en het helen van je relatie met je ouders
 • Oude Energieën loslaten Flush: helpt bij het veranderen van slechte gewoontes en negatieve denkpatronen
 • Blokkade Breker Reiki: versterkt het oplossen van energetische blokkades
 • Purple Reiki: maakt vastzittende energieën in het lichaam los
 • Blue Flame Reiki: voor fysieke klachten – versterkt genezing
 • Etherische Acupunctuur Reiki: voor het plaatsen van energetische naalden
 • Koper Reiki: versterkt het immuunsysteem – werkt beschermend, aardend en helend
 • Zilver Reiki: vernieuwd en verjongd het celniveau

Door een mix van Reiki soorten toe te passen versterkt dat de behandeling en ontstaat er

“echte magie”

 

“Reiki voor Ontspanning & Heling

Druk in je hoofd, een opgejaagd of gespannen gevoel, slaapproblemen of vaak moe, pijn of chronische klachten, ben je onzeker of heb je last van angst.

Dit zijn een aantal kenmerken van blokkades in het energiesysteem van het lichaam. Veelal weet je niet waardoor die zijn ontstaan. Het mooie van een Reiki behandeling is dat je het niet hoeft te weten, de energie zoekt zelf zijn weg. Het reinigt je lichaam en geest en geeft je diepe ontspanning. Door mijn handen op of boven je lichaam te houden gaat bij jou de energie stromen en gaat naar die plekken in je lichaam waar het nodig is. Je komt in een diepe ontspanning en zo kan je lichaam loslaten wat blokkeert en krijgt het zelfherstellend vermogen van je lichaam een boost.

 

“Reiki voor kinderen”

Ook kinderen beleven een Reiki-behandeling als een hele fijne ervaring. Op natuurlijke wijze kan het jouw kind helpen zich weer fijn te voelen. Kinderen staan volledig open voor de energie van Reiki. Hun beperkte levenservaring maakt hen ‘puurder’ en ontvankelijker voor Reiki dan volwassen. De energie volgt zijn eigen weg en kinderen krijgen precies wat ze nodig hebben. Naast de algemene voordelen van Reiki, kan een behandeling helpen bij de volgende problemen of klachten:

 • Gedragsproblemen.

 • Een onzekere of teruggetrokken houding van je kind.

 • Vaak ziek (verkouden, ontstoken oren/keel).

 • Slaapproblemen of nachtmerries.

 • Het verwerken van het verlies van een dierbare of huisdier.

Het voelt voor veel kinderen fijn om een plek te hebben waar ze even helemaal zichzelf kunnen zijn. Een rustige omgeving, waar ze zonder oordeel of verwachting lekker kunnen ontspannen en opladen. Bij Greet bied zo’n omgeving. Ik stel kinderen snel op hun gemak en luister naar ze. Ik neem daar ruim de tijd voor en laat ze hun verhaal doen. Wil het kind er niet over praten is dat ook helemaal goed. Afhankelijk van de leeftijd geef ik ze dan de gelegenheid om een tekening te maken. Ook dat is een manier om te communiceren en zegt vaak meer dan woorden.  Naast dat ik jaren gymlessen heb gegeven aan kinderen van alle leeftijden ben ik zelf moeder van 4 kinderen en Oma van 5 kleinkinderen. De ervaring die ik daarmee heb opgedaan zet ik in tijdens de Reiki-behandeling. Spelenderwijs maak ik er een mooi, helend moment van. Voor kinderen tot en met de kleuterjaren kan het fijn zijn om tijdens de behandeling bij mama of papa te zitten of te liggen. De energie werkt dan door naar allebei. Ondanks dat de behandeling zelf maar 30 minuten duurt neemt de afspraak 60 minuten in beslag.

“Geboorte trauma Reiki

Je zat veilig in een warme donkere plek met veilige geluiden en stemmen, 9 maanden lang. En dan word je in een nauwe gang geduwd in een koude, lichte plek met herrie. En ineens moet je het allemaal alleen doen, je ademhaling regelen en jezelf warm houden.

Je hoort het wel eens vaker dat bevallingen moeilijk verlopen. Denk ik hierbij aan een omstrengeling, vacuüm pomp, verlostang, spoedkeizersnee of een hele snelle bevalling. Of dat kindjes in nood komen en er paniekachtige situaties ontstaan, of juist direct worden weg gehaald bij hun moeder. Hoe een bevalling ook gaat, als baby ervaar je dit, en dat kan als een trauma worden meegenomen in je verdere leven.

Sommige gevolgen zijn direct bij de Newborn al zichtbaar. Maar ook op latere leeftijd kunnen er nog vele uitingen zijn van een trauma die ontstaan is in het vroege leven.

Voorbeelden hiervan zijn:

 • Huilbaby’s

 • Overmatig aanhankelijk aan moeder

 • Problemen met slapen of eten

 • Enorme vechtersmentaliteit

 • Problemen met slikken

 • Overmatige controle behoefte

 • Hechtingsproblemen

Iedere ervaring wordt in je onderbewustzijn, in je lijf opgeslagen, dus ook jouw geboorte. Met een Reiki behandeling specifiek voor geboorte trauma’s verlos je jezelf energetisch van dit trauma en eventuele blokkades die hierbij horen.’ 

Je kan deze behandeling voor jezelf, maar ook samen met je kindje doen. Het ligt of zit dan lekker bij jouw. 

“Hoe ziet een behandeling eruit

Voor we beginnen bespreken we jouw klacht. Daarna mag je op de behandeltafel gaan liggen. Je houdt gewoon je kleding aan en als je het fijn vind leg ik een deken over je heen. De behandeling duurt 45 minuten en de afspraak is 60 minuten maar kan ook wat uitlopen.

Jouw investering € 59.00

Drink de dagen na de behandeling veel water. Dit is belangrijk om alle afvalstoffen die vrijkomen door de behandeling, goed en snel af te kunnen voeren. De reiki energie kan wel een paar dagen doorwerken en bij bepaalde klachten kan de uitwerking anders is dan je zou verwachten bijv.:

Bij vermoeidheid en lusteloosheid kan de Reiki energie je nog vermoeiender doen voelen. De reden is dat het lichaam zich gaat ontspannen en daardoor ga je de signalen van het lichaam beter voelen (je echte vermoeidheid dus!) Doorgaans krijg je wel meer innerlijke rust.

Bij specifieke “pijn” klachten kan Reiki een toename van de pijn laten zien. Dit is een teken dat het goed aanslaat.

Belangrijk om te weten is dat Reiki geen quick fix of tovermiddel is. Best logisch als je weet dat jou klacht ook niet in 1 dag is ontstaan, en het feit dat jou klacht ook nog eens uit meerdere lagen kan bestaan. Dan kan het zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn. Dit geld overigens niet alleen voor Reiki maar bij alle alternatieve methodes.

Als je regelmatig een Reiki behandeling wilt ondergaan kan je een vervolg afspraak maken. Doe je dit elke keer binnen 6 weken krijg je € 5.00 korting per afspraak.

Stel gerust je vraag
Heb je een vraag
Scan de code
Waar kan ik je mee helpen