0625085771 info@bijgreet.nl

Mijn aanbod

* Reiki   * Voetreflex massage

* Natuurlijk de bevalling opwekken

* Energetische Transformatie         

* Cursus voetreflex voor Baby‘s

De Magie van Energie

Reiki voor Ontspanning & Herstel

Druk in je hoofd, een opgejaagd of gespannen gevoel, slaapproblemen of vaak moe, pijn of chronische klachten, ben je onzeker of heb je last van angst.

Dit zijn een aantal kenmerken van blokkades in het energiesysteem van het lichaam. Veelal weet je niet waardoor die zijn ontstaan. Het mooie van een Reiki behandeling is dat je het niet hoeft te weten, de energie zoekt zelf zijn weg. Het reinigt je lichaam en geest en geeft je diepe ontspanning. Door mijn handen op of boven je lichaam te houden gaat bij jou de energie stromen en gaat naar die plekken in je lichaam waar het nodig is. Je komt in een diepe ontspanning en zo kan je lichaam loslaten wat blokkeert en krijgt het zelfherstellend vermogen van je lichaam een boost.

Voor we beginnen bespreken we jouw klacht. Daarna mag je op de behandeltafel gaan liggen of in de stoel blijven zitten. Je houdt gewoon je kleding aan en als je het fijn vind leg ik een deken over je heen. De behandeling duurt 45 minuten en de afspraak is 60 minuten

Jouw investering € 59.00

Als je regelmatig een Reiki behandeling wilt ondergaan kan je na je een vervolg afspraak maken. Doe je dit elke keer binnen 6 weken krijg je € 5.00 korting per afspraak.

Reiki tijdens zwangerschap

Ochtendmisselijkheid, vermoeidheid, stemmingswisselingen, huilbuien, rugklachten, aambeien en gebrek aan energie

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam sterk. Je energie-evenwicht staat voortdurend onder druk. Je merkt dit zowel fysiek als emotioneel. Reiki heeft een positieve invloed op dit energie-evenwicht. Wanneer de energie weer in balans is, kunnen ook je klachten verdwijnen. Het brengt rust en evenwicht voor jezelf en je ongeboren baby. De zwangerschap zal daardoor rustiger en natuurlijker verlopen. Jij en je baby in je buik worden heel rustig tijdens of na een Reikibehandeling mede door de afname van het stress hormoon cortisol en de toename van het gelukshormoon oxcytocine.

Aanstaande vaders

Ook voor de partner verandert er veel en ook hij krijgt misschien te maken met vragen en twijfels. Word ik wel een goed vader? Kan ik de verantwoordelijkheid aan? Kan ik mijn leven aanpassen aan het kind? Reiki is dus ook voor aankomende vaders geschikt, zodat ook zij zich beter kunnen ontspannen en voorbereiden op de komende veranderingen.

Reiki na de bevalling

Je lichaam herstelt gemakkelijker na de bevalling en ook verwerk je de bevalling emotioneel gezien beter. Je kan er dan voor kiezen om deze behandeling samen met je baby te doen. Hij of zij ligt dan bij jou op je borst/buik waardoor het extra doorwerkt op je kindje. Zo kan hij of zij ook herstellen van de geboorte.

Voor we beginnen bespreken we jouw klacht. Daarna mag je op de behandeltafel gaan liggen of in de stoel blijven zitten. Je houdt gewoon je kleding aan en als je het fijn vind leg ik een deken over je heen. De behandeling duurt 45 minuten en de afspraak is 60 minuten

Jouw investering € 59.00

Geboorte trauma Reiki

Je zat veilig in een warme donkere plek met veilige geluiden en stemmen, 9 maanden lang. En dan word je in een nauwe gang geduwd in een koude, lichte plek met herrie. En ineens moet je het allemaal alleen doen, je eigen ademhaling regelen en jezelf warm houden.

Je hoort het wel eens vaker dat bevallingen moeilijk verlopen. Denk ik hierbij aan een omstrengeling, vacuüm pomp, verlostang, spoedkeizersnee of een hele snelle bevalling. Of dat kindjes in nood komen en er paniekachtige situaties ontstaan, of juist direct worden weg gehaald bij hun moeder. Hoe een bevalling ook gaat, als baby ervaar je dit, en dat kan als een trauma worden meegenomen in je verdere leven.

Sommige gevolgen zijn direct bij de Newborn al zichtbaar. Maar ook op latere leeftijd kunnen er nog vele uitingen zijn van een trauma die ontstaan is in het vroege leven.

Voorbeelden hiervan zijn:

 • Huilbaby’s

 • Overmatig aanhankelijk aan moeder

 • Problemen met slapen of eten

 • Enorme vechtersmentaliteit

 • Problemen met slikken

 • Overmatige controle behoefte

 • Hechtingsproblemen

Iedere ervaring wordt in je onderbewustzijn, in je lijf opgeslagen, dus ook jouw geboorte. Met een Reiki behandeling specifiek voor geboorte trauma’s verlos je jezelf energetisch van dit trauma en eventuele blokkades die hierbij horen.’ 

Je kan deze behandeling voor jezelf, maar ook samen met je kindje doen. Het ligt of zit dan lekker bij jouw. Deze behandeling is een mooie aanvulling als je ” Herstel de Verbinding ” hebt gedaan en tijdens het verwerkingsproces voelt dat jij / jullie nog wat ondersteuning nodig hebben.

Voor we beginnen bespreken we jouw klacht. Daarna mag je op de behandeltafel gaan liggen of in de stoel blijven zitten. Je houdt gewoon je kleding aan en als je het fijn vind leg ik een deken over je heen. De behandeling duurt 45 minuten en de afspraak is 60 minuten

Jouw investering € 59.00

Reiki voor kinderen

Ook kinderen beleven een Reiki-behandeling als een hele fijne ervaring. Op natuurlijke wijze kan het jouw kind helpen zich weer fijn te voelen. Kinderen staan volledig open voor de energie van Reiki. Hun beperkte levenservaring maakt hen ‘puurder’ en ontvankelijker voor Reiki dan volwassen. De energie volgt zijn eigen weg en kinderen krijgen precies wat ze nodig hebben. Naast de algemene voordelen van Reiki, kan een behandeling helpen bij de volgende problemen of klachten:

 • Gedragsproblemen.

 • Een onzekere of teruggetrokken houding van je kind.

 • Vaak ziek (verkouden, ontstoken oren/keel).

 • Slaapproblemen of nachtmerries.

 • Het verwerken van het verlies van een dierbare of huisdier.

Het voelt voor veel kinderen fijn om een plek te hebben waar ze even helemaal zichzelf kunnen zijn. Een rustige omgeving, waar ze zonder oordeel of verwachting lekker kunnen ontspannen en opladen. Bij Greet bied zo’n omgeving. Ik stel kinderen snel op hun gemak en luister naar ze. Ik neem daar ruim de tijd voor en laat ze hun verhaal doen. Wil het kind er niet over praten is dat ook helemaal goed. Afhankelijk van de leeftijd geef ik ze dan de gelegenheid om een tekening te maken. Ook dat is een manier om te communiceren en zegt vaak meer dan woorden.  Naast dat ik jaren gymlessen heb gegeven aan kinderen van alle leeftijden ben ik zelf moeder van 4 kinderen en Oma van 5 kleinkinderen. De ervaring die ik daarmee heb opgedaan zet ik in tijdens de Reiki-behandeling. Spelenderwijs maak ik er een mooi, helend moment van. Voor kinderen tot en met de kleuterjaren kan het fijn zijn om tijdens de behandeling bij mama of papa te zitten of te liggen. De energie werkt dan door naar allebei. Ondanks dat de behandeling zelf maar 20 minuten duurd neemt de eerste afspraak 60 minuten in beslag. 

Jouw investering € 59.00

Een evtentuele vervolg behandeling zal minder tijd in nemen en is dan € 39.00

Je voeten zijn de spiegel van je lichaam

Voetreflex massage

Aandacht voor je voeten is aandacht en ontspanning voor je hele lichaam.

Voetreflex is een massage waarmee aandacht wordt gegeven aan alle zones en verschillende reflexpunten van de voet. De zones staan in verbinding met alle delen van je lichaam zoals, hoofd, borst, buik en rug en ledematen. De reflexpunten staan in verbinding met het centraal zenuwstelsel en alle organen. Door de massage worden verstoorde gebieden in je lichaam aangezet tot activiteit, waardoor genezing kan plaatsvinden.

Een voet-reflex massage is erg ontspannend en brengt de aandacht en energie van je hoofd naar je lichaam. Het geeft herstel van het natuurlijk evenwicht en je krijgt een betere doorbloeding. Zo kunnen blokkades in het lichaam worden opgeheven en zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen. Daarbij wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd en/of gestimuleerd.

Een voet-reflex massage geeft je:

 • Ontspanning en een relaxed gevoel
 • Betere doorbloeding van het lichaam
 • Verlichting van stress en spanning
 • Opheffen van blokkades in het zenuwstelsel
 • Stimulering van de eigen geneeskracht
 • Rust in je hoofd
 • Beter slapen

Een voet-reflex massage brengt je weer in balans. Je voelt je weer fit en ontspannen en je staat weer met beide voeten op de grond.

Voor we beginnen bespreken we jouw klacht. Daarna mag je op de behandeltafel gaan liggen of  zitten. Je houdt gewoon je kleding aan, alleen je voeten en onderbenen zijn bloot en als je het fijn vind leg ik een deken over je heen. Trek daarom makkelijke kleding aan. Na afloop kun je nog even rustig bijkomen en krijg je van mij vast een glaasje water, want we willen de afvalstoffen die zijn vrijgekomen tijdens de voetreflexmassage natuurlijk zo snel mogelijk kwijt. Schrik niet als na de massage je urine donkerder van kleur is, dit is een teken dat de afvalstoffen je lichaam verlaten.

   Jouw investering € 59.00

Om je zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen is het belangrijk om regelmatig een voetreflexmassage te plannen. Je lichaam zal de signalen steeds beter herkennen en hier dus beter op gaan reageren.

Als je binnen 6 weken een nieuwe afspraak maakt krijg je € 5.00 korting

Voetreflexologie is een veilige methode. Toch zijn er een paar spelregels en contra-indicaties. 

 • spataderen rond je enkels
 • verrekkingen en verstuikingen
 • bot-, en gewrichtsblessures
 • huidinfecties/beschadigde huid
 • in het eerste trimester van de zwangerschap
 • het raadplegen van een arts is zinvol als er spraken is van diabetes type 2, lymfklierkanker, hemofilie en afwisselend een hoge en lage bloeddruk
 • bij een orgaan transplantatie is er altijd toestemming van een arts nodig

Metamorfose massage (+ Reiki)

Een metamorfose massage is een voetmassage die niet is gericht op specifieke klachten maar je helpt te worden zoals we in wezen bent. Het gaat bij deze massage om transformatie, wat betekent dat de veranderingen die plaatsvinden blijvend zijn.

Deze methode gaat ervan uit dat problemen, blokkades en ziekten hun oorsprong vinden in de periode vóór de geboorte. Deze periode is niet als iets wat voorbij is, maar dat wat een wezenlijk deel is van wie je nú bent. Ervaringen in deze periode opgedaan, vormen de basis waarop we ná de geboorte verder gaan. De reflexlijn van de wervelkolom op voeten weerspiegelt deze periode. De behandeling bestaat uit een zachte massage van deze lijn met een aantal andere massagtechnieken op de voeten en onderbenen.

Door met aandacht en zonder oordeel, deze gebieden te behandelen, kan de geblokkeerde levenskracht vrijkomen. Metamorfose massage houdt zich niet bezig met speciale symptomen of klachten, maar werkt op de mens als geheel, en geeft ruimte aan de innerlijke levenskracht en het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Oude blokkades, gedachten patronen, emoties en opvattingen, komen in beweging en krijgen de ruimte om te helen. De altijd aanwezige levensenergie wordt vrijgemaakt en zorgt voor groei en verandering van binnenuit, zodat je kunt worden wie je werkelijk bent. Het is geschikt voor iedereen die graag de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren.

De massage kan ook ondersteunend zijn als je in een veranderingsproces zit, bijvoorbeeld bij een ‘leeg nest’, een echtscheiding, werkloosheid, ziekte of een rouwproces. Maar ook als je het gevoel hebt op een kruispunt in je leven te staan, vastgelopen bent op school of op het werk. Veel mensen kiezen voor de metamorfose massage om emotionele problemen te verwerken, zonder over hun problemen te hoeven praten of in het verleden te hoeven graven. In moeilijke tijden is deze massage een grote steun.

Deze methode is ook heel geschikt voor hoog gevoelige kinderen, voor kinderen met ADHD, autisme, of kinderen met het syndroom van down, en helpt ze tot rust te komen.

Voor zwangere vrouwen is deze massage een aanrader zodat het contact met je kindje wordt versterkt. Ook na de bevalling is dit een prachtige massage om de hechting met je kindje te versterken. Tijdens de massage ligt je baby dan bij jou en geeft dit een extra dimensie aan de verbinding tussen moeder en kind.

Na onze kennismaking mag je op de behandeltafel gaan liggen of  zitten. Je houdt gewoon je kleding aan, alleen je voeten en onderbenen zijn bloot en als je het fijn vind leg ik een deken over je heen. Trek daarom makkelijjke kleding aan. De behandeling duurt 50 minuten.

Jouw investering € 49.00

Om een extra dimensie te geven aan deze behandeling is het erg fijn om er Jiko Ai ® Reiki aan toe te voegen. Deze Reiki energie staat voor Zelfliefde en daarmee krijgt de behandeling nog meer waarde. Dit geef ik dan aansluitend aan de massage en duurt de behandeling 70 minuten.

Jouw investering € 69.00

Herstel de Verbinding met jezelf of met je kind

Herstel de Verbinding is gericht op bewustwording en de groei van jouw zelfontwikkeling en je eigenwaarde, zodat jij de beste versie van jezelf kan worden en zijn.

Verbinding is essentieel voor ieder mens. Zonder verbinding met onszelf en de ander kunnen we niet leven. Dit begint al in de baarmoeder met onze navelstreng, onze eerste en letterlijke verbinding met onze moeder en daarmee met het leven.

Wist je dat de prenatale periode, de geboorte en je eerste levensjaren mega veel invloed hebben op de manier waarop je nu in het leven staat ?

De hele periode dat we ronddobberen in de baarmoeder en de manier waarop we geboren worden, bepalen de vorming van je overlevingsmechanische en karakter. Dit heeft een cruciale invloed hoe we in het leven staan en in relatie tot onze mogelijkheden om te verbinden. Door allerlei omstandigheden kan dit beschadigd zijn en heeft veel invloed tot bepaald gedrag. Alle ervaringen van wat er in deze prenatale periode en tijdens de geboorte worden opgedaan kunnen een diepe imprint achterlaten. Onbewust heeft dit invloed op de relaties die je hebt met jezelf, je ouders en met anderen mensen in je leven. Dit leidt vaak tot een bepaald gedrag en belemmerende overtuigingen die ons eigen leven behoorlijk in de weg kunnen staan.

Een geboorte is een mooi en magisch moment in je leven. We hebben het allemaal ervaren en iedereen heeft zijn eigen verhaal. Een goede start geeft je een goede basis in het leven. Maar wat heeft je moeder, of hebt jij, tijdens de zwangerschap meegemaakt en beleefd en hoe is de bevalling gegaan of is je start minder soepel is verlopen, wat betekent dat voor je ontwikkeling.

Een aantal geboortepatronen kunnen zijn:

 • Was je gewenst of niet (bewust of onbewust) ?
 • Ging de bevalling moeilijk of juist makkelijk ?
 • Ben je te vroeg geboren en moest je in de couveuse ?
 • Ben je geboren via een keizersnede?  Of via IVF ?
 • Ben je geboren na een eerdere miskraam ?
 • Was er een inleiding/doorleiding, en of, is er pijnstilling toegepast ?
 • Ben je geboren met een navelomstrengeling?

In ons lichaam is de herinnering aanwezig aan alles wat we tijdens en voor onze geboorte hebben meegemaakt. De gebeurtenissen, de emoties en sensaties die aan jou geboorteverhaal verbonden zijn, liggen in jou celgeheugen opgeslagen. Gebeurtenissen van nu, kunnen daar aanraken en ons blokkeren. Deze oude energiepatronen kunnen de oorzaak zijn van allerlei klachten en gedragskenmerken. Elk geboortepatroon kan een verstoring of blokkade geven die je in het hier en nu nog steeds kunnen beperken om gezond en gelukkig te zijn.

 Kenmerken bij je kindje kunnen zijn:

 • Maakt moeilijk contact met je of is juist erg aanhankelijk.
 • Is schrikkerig/ angstig en heeft problemen met slapen.
 • Heeft moeite met aanraking en loopt achter in zijn ontwikkelingen.
 • Is snel gefrustreerd en overprikkeld.
 • Kan moeilijk afscheid nemen is niet graag alleen/kan niet zonder zijn knuffel.
 • Is een slechte eter of juist onverzadigbaar.
 • Heeft moeite met slikken of last van reflux.

Dit gedrag zal in de loop van de jaren uitgroeien tot :

 • Weinig zelfvertrouwen, minder eigenwaarde
 • Je leeft in je hoofd en hebt weinig lichaamsbesef
 • Onzekerheid, faalangst
 • Verslavingsgevoelig
 • Voelt zich niet geaccepteerd
 • Moeite met plannen
 • Angst om zichtbaar te zijn

Deze patronen en kenmerken zal je bij jezelf herkennen en waarschijnlijk ook bij (één van) je ouders. Het meeste wordt doorgegeven vanuit de generatielijn. Dus waarom lijk je zo op je moeder, vader, opa of oma en botsen jullie dan zovaak ?? Ook zie je heel vaak dat de manier jou kindje is geboren jij ook geboren bent.

Met behulp van jouw “ Geboorte verhaal “, worden aan de hand van de geboortepatronen en kenmerken onbewust gedrag zichtbaar. Er zijn wel 38 geboorteptronen waar aan elk patroon wel tot 20 kenmerken gekoppeld kunnen zijn. Vanuit de patronen en kenmerken ontstaat je overlevingsstrategie waaruit je vervolgens ook je kwaliteiten ontwikkeld. Waarom doe je wat je doet en waar komen al je ( negatieve) gedachtens toch vandaan. Door de inzichten en het bewustworden hiervan zal er heel veel duidelijk worden waardoor jouw zelfontwikkkeling en eigenwaarde enorm kan groeien. Ter aanvulling zal er met de Verbroken Verbinding massage een proces op gang komen zodat de blokkades geheeld worden. Dit gebeurt door verschillende massage technieken toe te passen op de reflexzones van de wervelkolom op de voeten. Zo wordt de band hersteld die door eventuele geboortepatronen is beschadigd of verbroken. Deze behandeling is gericht op het herstellen van de verbinding met jezelf, met jouw innerlijk kind of met die met jou kindje, wat doorwerkt naar de verbinding met moeder/vader, en ook met andere personen.

Herstel de Verbinding is gericht op het inzicht en bewustwording van je Geboorte verhaal en de Verbroken verbinding massage geeft ondersteuning aan het helingsproces. Door verschillende massagetechnieken toe te passen op de reflexzones van je voeten, die in verbinding staan met je wervelkolom, heffen we de blokkades op. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Mirre olie. Deze olie heelt en verbindt.

Werkwijze:

 • Wanneer je een afspraak maakt voor “Herstel de Verbinding” ontvang je van mij een vragenlijst over het “geboorteverhaal” van jezelf of dat van je kindje.
 • Minimaal 2 dagen voor de afspraak heb ik deze graag ingevuld terug zodat ik een overzicht kan maken van de patronen die hieruit duidelijk zijn geworden.
 • We beginnen de afspraak met het doornemen van de geboorte patronen en bespreken de kenmerken die daar uit voortgekomen zijn.
 • Met behulp van de biotensor zullen we evt. missende antwoorden duidelijk worden zodat het verhaal een compleet beeld zal geven en geintergreerd kan worden.
 • Daarna volgt de Verbroken Verbinding massage en lig je comfortabel op de behandeltafel. Je blijft aangekleed- enkel je voeten en onderbenen zijn ontbloot.
 • Na de massage voel je je geborgen, geheeld, compleet- in verbinding met jezelf.
 • Aan de hand van het verslag, wat ik je na de behandeling zal mailen, heb je zelf een compleet overzicht van het geboorteverhaal waarmee je eigenlijk een soort gebruiksaanwijzing hebt van jezelf of je kindje. Het bewust worden en de inzichten die het jou zal geven is een groot deel van het proces.

Na deze behandeling wordt er veel in beweging gebracht waardoor je zelf je weg weer kunt vinden en weet wat je nodig hebt om aan jezelf te werken of, zie en begrijp je het gedrag van je kindje en weet je hoe je daar het beste mee om kan omgaan (wat al een heling en transformatie is op zich). Toch kan het zinvol en zelfs nodig zijn om voor een vervolg behandeling te kiezen. We gaan dan dieper in op dat wat jou of je kindje nog blokkeerd, je belemmerende overtuigingen en je overlevings strategieen die je vanuit je geboortepatronen hebt ontwikkeld. Een Energetische Transformatie sessie waarbij we met grondankers een opstelling maken van de pre en perinatale periode en de geboorte kunnen diepliggende blokkades en overtuigingen getransformeerd worden zodat ook in het celgeheugen van je lichaam verandering zal komen. Je kan ook kiezen voor een Reiki behandeling gericht op het geboorte trauma. Het is maar net waar jij voor open staat, waar jij behoefte aan hebt en hoe je hier mee verder wilt.

Tijdens de massage lig of zit je op de behandeltafel. Je houdt gewoon je kleding aan, alleen je voeten en onderbenen zijn bloot en als je het fijn vind leg ik een deken over je heen. Trek daarom makkelijke kleding aan. De massage duurt 45 minuten en de afspraak is 9o minuten maar neemt soms wat meer tijd in beslag.

Jouw investering € 89.00

Natuurlijk de bevalling opwekken

Op NATUURLIJKE wijze de BEVALLING OPWEKKEN met acupressuur en voetreflexologie volgens de NIBY’S METHODE

Bij sommige zwangerschappen laat de bevalling lang op zich wachten. Voor deze vrouwen kunnen speciale acupressuur en voetreflexologie techniek worden toegepast die de bevalling op een natuurlijke manier kan opwekken. De behandeling heeft de intentie om het lichaam aan te zetten waardoor de weeën mogelijk worden gestart. Meestal ontstaan er snel harde buiken en kunnen deze overgaan in weeën. Er is geen garantie dat deze behandeling bij iedereen het gewenste resultaat zal geven maar dan nog heeft de behandeling meerdere voordelen.

Een duidelijke reden om de behandeling toe te passen kan zijn:

 • De vliezen zijn gebroken maar de weeën komen niet opgang
 • Er staat een inleiding gepland en je wilt medische interventies voorkomen
 • Je bent overtijd en je lichaam heeft het al zo zwaar
 • De verloskundige of gynaecoloog verwacht een grote baby, bijv. bij zwangerschapssuiker
 • Je wilt liever niet gestript worden
 • Het gaat erg slecht met een a.s. opa of oma en je wilt nog zo graag dat ze je kindje kunnen zien

“Soms heeft het lichaam wat hulp nodig, dit kan de extra aanzet daarvan zijn”

Er hoeft niet altijd een duidelijke reden te zijn want het kan ook zijn dat je onbewust de bevalling tegenhoud. Misschien is het je eerste bevalling en zie je er best wel tegenop of is een eerdere bevalling niet zo goed verlopen en heb je angst dat het weer zo gaat. De herinnering, angst en onzekerheid kan er voor zorgen dat het op gang komen van de bevalling daardoor geblokkeerd wordt.

Wat kan je van een behandeling verwachten:

 • Een diep gevoel van ontspanning, zowel mentaal als fysiek
 • Verbeterde bloedcirculatie in het gehele lichaam en met name het bekkengebied
 • Een algeheel gevoel van kalmte
 • Je voelt je mobieler en lichter
 • Verbeterde aandrang tot ontlasting
 • Betere kwaliteit van slapen
 • Verlichting van pijntjes en ongemakken
 • Een bespoedigde aanvang van de bevalling
 • Vergemakkelijking voor de baby om in de optimale positie te komen, zodat hij of zij veel efficiënter geboren kan worden
 • Door een verbeterde bloedcirculatie in het gebied van de vagina, het perineum en de anus, minder kans op hechtingen
 • De slijmprop laat los
 • De ontsluiting vangt aan
 • Start van harde buiken of weeën, of toename hiervan
 • Extra aanmaak van het hormoon Oxytocine wat zorgt voor contracties van de baarmoeder, bespoediging van het loskomen van de placenta en het opgang komen van borstvoeding
 • Meer controle tijdens de bevalling
 • Pijnvermindering tijdens de weeën
 • Een sterke verkorting van de duur van de bevalling
 • Groter gevoel van tevredenheid over de bevallingservaring
 • En zeker niet onbelangrijk : minder stress voorafgaande aan de bevalling

De NIBY’s methode bestaat uit 14 acupressuur en voetreflexzonepunten die de bevalling kunnen opwekken. Daarnaast wordt er extra aandacht besteed om in de ontspanning en uit je hoofd te komen omdat daar een belangrijke sleutel ligt om de behandeling extra diepgang te geven. Sommige vrouwen voelen tijdens of direct na de behandeling al wat in het lichaam gebeuren, bij ander vrouwen is dit een aantal uren later.

Het meest gunstigste moment voor een behandeling is einde middag / begin avond. Je cortisol en adrenalinegehalte liggen dan lager en de productie van oxytocine is dan het sterkst. Natuurlijk kan de behandeling ook voor die tijd maar dan is het wel verstandig om daarna geen activiteiten of afspraken te plannen.

De behandeling wordt gegeven op een massagetafel. Dit kan zittend en/of liggend op de zij plaatsvinden. Voor de behandeling kunnen de kleren gewoon aan blijven. We starten zittend met de acupressuur punten op de schouders, handen en op de onderrug. Daarna de onderbenen en vervolgens de voetreflex zones.

Vanaf 37 weken kan de volledige behandeling gegeven worden, mits er een duidelijke reden is of op advies van de verloskundige of gynaecoloog.

Een volledige NIBY’S behandeling duurt 80 minuten en kost € 79.00 Een evt. volgende behandelingen duurt 60 minuten en kost € 59.00

Heb je een strippenkaart gekregen via de Mama Studio dan krijg je € 5.00 korting op een behandeling (max. 10 strippen)

Voor een spoedafspraak kan je mij altijd bellen, ook op zondag. De kosten daarvan zijn €89,-

Tot 37 weken is regelmatig een voetreflex- of reiki-behandeling een waardevolle verzorging voor jezelf en voor je baby. Even een Bewust & Ontspannen moment voor jullie samen zodat je lichaam en geest kunnen herstellen en voorbereiden op de bevalling.

Contra-indicatie: Bij DVT, Diep Veneuze Trombose mag er geen voetreflexmassage gegeven worden.’

Bij twijfel raad ik aan om eerst met de verloskundige te overleggen.

Energetische Transformatie

Instappen

Met een energetische transformatie sessie stap je letterlijk en figuurlijk in de energie van jezelf en neem ik je stap voor stap mee naar de kern van jouw klacht, thema of trauma. Dit kan fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel zijn en heeft vaak te maken met wat je hebt meegekregen van je ouders en voorouders (DNA) of kan spiritueel gezien uit een vorig leven komen. De imprints die je hebt meegekregen tijdens de zwangerschap en geboorte of de overtuigingen, aannames en inprentingen uit je kinderjaren zijn de triggers van wat nu bij jou speelt en zit opgeslagen in je energiesysteem en in het celgeheugen van je lichaam.

 • Heb je onbegrepen lichamelijke klachten
 • Blijven blessures steeds terugkeren
 • Heb je de fut en energie niet meer voor jezelf om te doen wat jij belangrijk vindt
 • Voel je verdriet of boosheid zonder duidelijke oorzaak
 • Heb moeite om je gevoel te volgen en je eigen keuzes te maken
 • Blijf je twijfelen aan jezelf en wil je meer zelfvertrouwen

Door in de energie te stappen maken we contact met het onderbewustzijn, daar waar alle onverwerkte ervaringen zijn opgeslagen, en zal jouw lichaam letterlijk en figuurlijk reageren. Dat wat gezien, gevoeld en gehoord wil worden en erkenning krijgt, zal getransformeerd worden zodat de weg vrijgemaakt wordt voor jouw gezondheid en welzijn.

Dit is ook een geweldige methode om de problemen / klachten en trauma’s van je baby, peuter of kleuter via de moeder te behandelen. Het is namelijk zo dat een kind tot de leeftijd van ruim 7 jaar in symbiose leeft met de moeder waardoor de energie en het transformatie proces volledig doorwerkt naar het kind. 

Aan de hand van het ” Geboorte Verhaal ” van jouw zelf, of dat van je kind, waarin duidelijk is geworden waardoor de problemen/klachten en trauma’s zijn ontstaan, kan dit een vervolgsessie zijn van “Herstel de Verbinding” om een diepgaande verandering in gang gezet worden zodat de problemen/klachten en trauma’s verwerkt kunnen worden en een opening bieden tot transformatie en herstel. Met behulp van grondankers gaan we de pre- en perinatale lijn opstellen, en transformeren we de gebeurtenissen uit deze periode. Ook zullen we bekijken wat je kwaliteiten en je valkuilen zijn en hoe je hier mee om kunt gaan en verbetering in aan kan brengen.

Geloof je het niet? Je hoeft het ook niet te geloven. Het enige wat je hoeft te doen is je open te stellen en het te laten gebeuren. Je zal verrast zijn wat jouw systeem allemaal kan wanneer het denken buiten spel wordt gezet.

Voor de sessie bespreken we jouw klacht en leg ik uit hoe ik te werk gaat en wat je kan verwachten. Na de sessie bespreken we wat je inzichten zijn en nemen we de tijd om weer in het hier-en-nu te komen. De hele afspraak neemt ongeveer 90 minuten in beslag.

Jouw investering € 79.00

Doorstappen

Na een energetische transformatie sessie komt er vaak een proces van bewustwording en heling op gang. Oude pijnen en emoties laten zich soms nog even zien en worden triggers dan toch nog een keer aangeraakt. Daardoor kan een bepaald gedrag nog tevoorschijn komen en heeft het verwerkingsproces meer aandacht nodig. Ook kunnen onderliggende blokkades naar voren komen omdat het daar nu de ruimte voor krijgt. Het is zinvol om dan nog een sessie te doen.

Omdat ik uit ervaring weet dat je bij diepe blokkades of trauma’s meerdere sessies nodig kan hebben voor een optimaal resultaat, is er de mogelijkheid om door te stappen. Bij elke volgende behandeling “Doorstappen” waarvoor je steeds binnen 3 weken een afspraak maakt is voor jou de investering € 69.00 Deze behandeling duurd 60 tot 75 minuten.

Blijf op je eigen pad

Dagelijks worden we geconfronteerd met informatie en energieën die ons leven en welzijn beïnvloeden. Je energetisch systeem, ofwel je aura en chakra’s, nemen dat allemaal op waardoor je energie steeds minder goed stroomt. Dit heeft invloed op je immuunsysteem, en weerstand, zowel fysiek als mentaal en emotioneel. Het kan dan nodig zijn om je chakra’s (het filtersysteem van het energetische naar het fysieke niveau) regelmatig te reinigen en te zuiveren. Dit kan met een Reiki behandeling ( kijk bij ” Reiki voor Ontspanning & Herstel ” voor info ) of met een Chakra-Reiki behandeling. Daarmee reinig ik de chaka’s en breng ik de polariteit van je lichaam in balans. Ik zie dit als een APK voor je auto, maar dan voor jezelf en het lichaam waarmee je door je leven reist. Deze behandeling duurd 60 minuten.

Ben jij een bestaande klant en maak je hiervoor elke 6 weken een afspraak voor een “Blijf op je eigen pad” behandeling dan is jouw investering    € 59.00

Prive cursus voetreflex voor Baby’s

Masseer de kwaaltjes van je kindje in 1 minuut weg

Babyreflexologie is een zachte massage op de voeten van je baby.  Op de voetzool zitten ​​reflexpunten en -zones die in verbinding staan ​​met een orgaan of lichaamsdeel. Door deze punten en zones te masseren worden klachten doelgericht en op een natuurlijke manier verlicht. Supermakkelijk, effectief en overal toe te passen. Daarnaast creëren de liefdevolle aanrakingen verbondenheid tussen jou en je kindje. Er is even oprechte, onverdeelde aandacht en je zult zien dat je baby het heerlijk vindt.  Echt even een intiem momentje tussen jullie samen. Bijkomend voordeel is bovendien dat je je kindje leert ‘lezen’ en snel begrijpt wat je kindje wel of niet prettig vindt. Je zult versteld staan van hoe baby’s kunnen aangeven wat ze fijn vinden, wanneer het tijd is voor een ander voetje, wat ze nodig hebben of wanneer het genoeg is geweest.

De voordelen van babyreflexologie

Baby’s reageren snel op reflexologie. In zelfs maar een paar minuten helpt het je baby te ontspannen en te kalmeren.                                                                                         

 • Omdat je alleen de voetjes masseert en het snel werkt, is het overal en altijd toe te passen; denk aan thuis, op visite, in de supermarkt of onderweg.                                                            
 •  Een natuurlijke, zachte en zeer effectieve manier voor verlichting van allerlei kwaaltjes.                                                                   
 • Als ouder/verzorger leer je de technieken, zodat je kindje zelf kunt behandelen.                                                                               
 • De technieken zijn de rest van je leven nog te gebruiken, zowel voor baby’s, als bij kinderen maar ook volwassen vinden het erg fijn.                                                                      
 • Het versterkt de band tussen ouder en kind wat de hechting en binding ten goede komt.                                                                                           
 • Tijdens het masseren maken jullie beide het knuffel of gelukshormoon Oxytocine aan wat spanning en stress verlaagd en bijdraagt aan de ontwikkeling van de hersenen.         
 • Het activeert het zelfgenezend vermogen en geeft het immuunsysteem een boost.
Baby reflexologie bied verlichting bij
 • Onrust                                            
 • Slaapproblemen
 • Obstipatie
 • Darmkrampjes
 • Reflux
 • Verkoudheid
 • Oorpijn
 • Verlichting bij het krijgen van tandjes
 • Huidproblemen
 • Klachten na een vaccinatie
 • en nog veel meer
Wat leer je tijdens de cursus
 • Uitleg over de verschillende reflexpunten en zones
 • Je leert verschillende technieken toe te passen
 • Per les een andere massage routine
 • Ruim voldoende tijd om te oefenen en vragen te stellen
 • Uitgebreide informatie en voetenkaarten op papier en een flesje olie

Tijdens de cursus leer je de technieken op je eigen kindje. De cursus bestaat uit 3 lessen van 1 tot 1,5 uur, waarbij iedere les een ander thema centraal staat:

Les 1: spijsvertering

Les 2: slapen en geruststelling

Les 3: welzijn en weerstand

In ieder les leer je nieuwe technieken en herhalen we kort wat je eerder hebt geleerd. Daarnaast behandelen we iedere les wat extra informatie die waardevol kan zijn bij de verzorging van het kindje. Aangeraden wordt de cursus vanaf 4 á 6 weken te volgen. Het meest ideaal is om de cursus te volgen wanneer je kindje nog niet kruipt of loopt want dan wordt het lastig om de aandacht vast te houden.

 • Uitleg over de verschillende reflexpunten en zones

 • Je leert verschillende technieken toe te passen

 • Per les een andere massage routine

 • Ruim voldoende tijd om te oefenen en vragen te stellen

 • Uitgebreide informatie op papier en een flesje olie

 • Bij deze prive cursus is alle aandacht voor jullie samen en kunnen we dieper ingaan op evt. klachten of problemen

  Jouw investering : € 129.00

Voor inschrijving kan je via “maak een afspraak” zelf de datums en tijden vastzetten

Woon je in de omgeving van Bodegraven, dan is ook mogelijk dat ik de cursus bij jou thuis kom geven. Neem dan even contact met mij op.

Het is ook mogelijk om de cursus in groepsverband te doen. Deze wordt op geplande datums gegeven. Kijk hiervoor op de pagina Cursus voetreflex voor baby’s

Heb je vragen of wil je graag eerst meer weten over de mogelijkheden en behandelingen, dan kan je mij altijd mailen, appen of bellen.

Je kan hier ook een vrijblijvende afspraak voor maken.

Ik neem graag de tijd voor jou.

Stel gerust je vraag
Heb je een vraag
Scan de code
Waar kan ik je mee helpen