0625085771 info@bijgreet.nl

Ontspannen zwanger

Natuurlijk bevallen

Helemaal herstellen 

met een voetreflexmassage, reikibehandeling, of een NIBY’S behandeling

Ontspannen zwanger

Je voeten dragen de zwangerschap”

Je bent zwanger, Van harte gefeliciteerd. In mijn beleving het mooiste wat je als vrouw kan ervaren. Er is een kindje in jouw buik aan het groeien, hoe bijzonder is dat.

Echter, het feit is dat de groei van de baby in je buik veel van jouw energie kost. Daarnaast kan je lichamelijke ongemakken ervaren doordat je lichaam zou aan het veranderen is. Juist op dit moment is het zo belangrijk om jezelf een moment van ontspanning te gunnen.

Door regelmatig een voetreflexmassage te nemen zal het effect steeds beter zijn omdat de zones de prikkels gaan herkennen. Daarbij zal je lichaam beter voorbereid zijn op een natuurlijke bevalling en zal het de kans op complicaties verkleinen.

Een voetreflexmassage kan ook in combinatie met een Reikibehandeling maar je kan ook voor een volledige Reikibehandeling kiezen.

De behandeling duurt 60 minuten en kost € 59.00 Heb je een strippenkaart via ‘De Mama Studio’, gekregen, dan krijg je € 5.00 korting.

Natuurlijk de bevalling opwekken

“Soms laat de bevalling lang op zich wachten

Babyvoetreflex

Voor deze vrouwen kunnen speciale acupressuur en voetreflexologie techniek worden toegepast die de bevalling op een natuurlijke manier kan opwekken.

De behandeling heeft de intentie om het lichaam aan te zetten waardoor de weeën mogelijk worden gestart. Meestal ontstaan er snel harde buiken en kunnen deze overgaan in weeën. Er is geen garantie dat deze behandeling bij iedereen het gewenste resultaat zal geven maar dan nog heeft de behandeling meerdere voordelen.

Een duidelijke reden om de behandeling toe te passen kan zijn: 

* De vliezen zijn gebroken maar de weeën komen niet opgang

* Er staat een inleiding gepland en je wilt medische interventies voorkomen

* Je bent overtijd en je lichaam heeft het al zo zwaar

* De verloskundige of gynaecoloog verwacht een grote baby, bijv. bij zwangerschapssuiker

* Je wilt liever niet gestript worden

“Heeft het lichaam wat hulp nodig, dit kan de extra aanzet zijn”

Er hoeft niet altijd een duidelijke reden te zijn want het kan ook zijn dat je onbewust de bevalling tegenhoud. Misschien is het je eerste bevalling en zie je er best wel tegenop of is een eerdere bevalling niet zo goed verlopen en heb je angst dat het weer zo gaat.

De herinnering, angst en onzekerheid kan er voor zorgen dat het op gang komen van de bevalling daardoor geblokkeerd wordt.

Wat kan je van een behandeling verwachten:

 • Een diep gevoel van ontspanning, zowel mentaal als fysiek
 • Een algeheel gevoel van kalmte
 • Je voelt je mobieler en lichter
 • Betere kwaliteit van slapen
 • Afname vochtophoping in benen en voeten
 • Verlichting van pijntjes en ongemakken
 • Verbeterde bloedcirculatie in het gehele lichaam en met name het bekkengebied
 • Vergemakkelijking voor de baby om in de optimale positie te komen, zodat hij of zij veel efficiënter geboren kan worden
 • Een bespoedigde aanvang van de bevalling
 • De slijmprop laat los
 • De ontsluiting vangt aan
 • Start van harde buiken of weeën, of toename hiervan
 • Extra aanmaak van het hormoon Oxytocine wat zorgt voor contracties van de baarmoeder, bespoediging van het loskomen van de placenta en het opgang komen van borstvoeding
 • Een sterke verkorting van de duur van de bevalling
 • Groter gevoel van tevredenheid over de bevallingservaring
 • En zeker niet onbelangrijk : minder stress voorafgaande aan de bevalling

De NIBY’s methode bestaat uit 14 acupressuur en voetreflexzonepunten die de bevalling kunnen opwekken. Daarnaast wordt er extra aandacht besteed om in de ontspanning en uit je hoofd te komen omdat daar een belangrijke sleutel ligt om de behandeling extra diepgang te geven. Sommige vrouwen voelen tijdens of direct na de behandeling al wat in het lichaam gebeuren, bij ander vrouwen is dit een aantal uren later.

Door de behandeling wordt het cortisol en adrenalinegehalte lager en de productie van oxytocine neemt dan toe. Het is dan wel verstandig om daarna geen activiteiten of afspraken te plannen.

De behandeling wordt gegeven op een massagetafel in een half lig/zittende houding. Voor de behandeling kunnen de kleren gewoon aan blijven, alleen de onderbenen moeten ontbloot zijn zodat de acupressuur punten daar kunnen worden toegepast. Vervolgens worden er een aantal punten op de voeten behandeld en volgt de voetreflexmassage.

Een volledige NIBY’S behandeling duurt 80 minuten en kost € 79.00 Een vervolg behandelingen duurt 60 minuten en kost € 59.00

Heb je een strippenkaart gekregen via de Mama Studio dan krijg je € 5.00 korting op een behandeling (max. 10 strippen)

Contra-indicatie: Bij DVT, Diep Veneuze Trombose mag er geen voetreflexmassage gegeven worden. Bij twijfel raad ik aan om eerst met de verloskundige te overleggen.

 

Helemaal herstellen

“Na de bevalling heeft de moeder net zoveel aandacht nodig als de baby”

Je baby is nog maar net geboren en op dat moment draait alles om je kleintje. Het is begrijpelijk dat je als kersverse moeder weinig tijd en energie hebt, om stil te staan bij je eigen lichaam en gevoelens. Toch is het belangrijk om na de bevalling goed voor jezelf te zorgen en dat je aandacht besteed aan jouw behoeftes.

Ontzwangeren is een hormonaal, fysiek, mentaal en emotioneel proces waarbij je lichaam terugkeert naar de staat waarin het zich bevond voordat je zwanger werd. Dit proces kan enkele weken tot maanden duren en gaat vaak gepaard met verschillende symptomen.

* Vermoeidheid

* Stemmingswisseling 

* Bekkenbodem en buikspierklachten

* Menstruatie blijft uit – onregelmatig

* Urineverlies

* Haaruitval

* Opvliegers – Overmatig zweten

Een voetreflexmassage zorgt niet alleen voor ontspanning, maar je lichaam herstelt beter en het brengt je hormonen sneller in balans. Je kan voor dit herstelproces ook kiezen voor een Reikibehandeling of een combinatie van beide.

De behandeling duurt 60 minuten en kost € 59.00 Heb je een strippenkaart via ‘De Mama Studio’, gekregen, dan krijg je € 5.00 korting.

Stel gerust je vraag
Heb je een vraag
Scan de code
Waar kan ik je mee helpen