0625085771 info@bijgreet.nl

Natuurlijk de Bevalling opwekken

met acupressuur en voetreflexologie volgens de "NIBY’S® METHODE "

Bij sommige zwangerschappen laat de bevalling lang op zich wachten.

Babyvoetreflex

Voor deze vrouwen kunnen speciale acupressuur en voetreflexologie techniek worden toegepast die de bevalling op een natuurlijke manier kan opwekken.

De behandeling heeft de intentie om het lichaam aan te zetten waardoor de weeën mogelijk worden gestart. Meestal ontstaan er snel harde buiken en kunnen deze overgaan in weeën. Er is geen garantie dat deze behandeling bij iedereen het gewenste resultaat zal geven maar dan nog heeft de behandeling meerdere voordelen.

Een duidelijke reden om de behandeling toe te passen kan zijn: 

* De vliezen zijn gebroken maar de weeën komen niet opgang

* Er staat een inleiding gepland en je wilt medische interventies voorkomen

* Je bent overtijd en je lichaam heeft het al zo zwaar

* De verloskundige of gynaecoloog verwacht een grote baby, bijv. bij zwangerschapssuiker

* Je wilt liever niet gestript worden

* Het gaat erg slecht met een a.s. opa of oma en je wilt nog zo graag dat ze je kindje kunnen zien

“Soms heeft het lichaam wat hulp nodig, dit kan de extra aanzet zijn”

Er hoeft niet altijd een duidelijke reden te zijn want het kan ook zijn dat je onbewust de bevalling tegenhoud. Misschien is het je eerste bevalling en zie je er best wel tegenop of is een eerdere bevalling niet zo goed verlopen en heb je angst dat het weer zo gaat.

De herinnering, angst en onzekerheid kan er voor zorgen dat het op gang komen van de bevalling daardoor geblokkeerd wordt.

Wat kan je van een behandeling verwachten:

 • Een diep gevoel van ontspanning, zowel mentaal als fysiek
 • Een algeheel gevoel van kalmte
 • Je voelt je mobieler en lichter
 • Betere kwaliteit van slapen
 • Afname vochtophoping in benen en voeten
 • Verlichting van pijntjes en ongemakken
 • Verbeterde bloedcirculatie in het gehele lichaam en met name het bekkengebied
 • Vergemakkelijking voor de baby om in de optimale positie te komen, zodat hij of zij veel efficiënter geboren kan worden
 • Een bespoedigde aanvang van de bevalling
 • De slijmprop laat los
 • De ontsluiting vangt aan
 • Start van harde buiken of weeën, of toename hiervan
 • Extra aanmaak van het hormoon Oxytocine wat zorgt voor contracties van de baarmoeder, bespoediging van het loskomen van de placenta en het opgang komen van borstvoeding
 • Een sterke verkorting van de duur van de bevalling
 • Groter gevoel van tevredenheid over de bevallingservaring
 • En zeker niet onbelangrijk : minder stress voorafgaande aan de bevalling

De NIBY’s methode bestaat uit 14 acupressuur en voetreflexzonepunten die de bevalling kunnen opwekken. Daarnaast wordt er extra aandacht besteed om in de ontspanning en uit je hoofd te komen omdat daar een belangrijke sleutel ligt om de behandeling extra diepgang te geven. Sommige vrouwen voelen tijdens of direct na de behandeling al wat in het lichaam gebeuren, bij ander vrouwen is dit een aantal uren later.

Het meest gunstigste moment voor een behandeling is einde middag / begin avond. Je cortisol en adrenalinegehalte liggen dan lager en de productie van oxytocine is dan het sterkst. Natuurlijk kan de behandeling ook voor die tijd maar dan is het wel verstandig om daarna geen activiteiten of afspraken te plannen.
De behandeling wordt gegeven op een massagetafel. Dit kan zittend en/of liggend op de zij plaatsvinden. Voor de behandeling kunnen de kleren gewoon aan blijven. We starten zittend met de acupressuur punten op de schouders, handen en op de onderrug. Daarna de onderbenen en vervolgens de voetreflex zones.

Vanaf 37 weken kan de volledige behandeling gegeven worden, mits er een duidelijke reden is of op advies van de verloskundige of gynaecoloog.

Een volledige NIBY’S behandeling duurt 80 minuten en kost € 79.00 Een evt. volgende behandelingen duurt 60 minuten en kost € 59.00

Heb je een strippenkaart gekregen via de Mama Studio dan krijg je € 5.00 korting op een behandeling (max. 10 strippen)

Voor een spoedafspraak kan je mij altijd bellen, ook op zondag. De kosten daarvan zijn € 89,-

Tot 37 weken is regelmatig een voetreflex- of reiki-behandeling een waardevolle verzorging voor jezelf en voor je baby. Even een Bewust & Ontspannen moment voor jullie samen zodat je lichaam en geest kunnen herstellen en voorbereiden op de bevalling.

Contra-indicatie: Bij DVT, Diep Veneuze Trombose mag er geen voetreflexmassage gegeven worden. Bij twijfel raad ik aan om eerst met de verloskundige te overleggen.

Stel gerust je vraag
Heb je een vraag
Scan de code
Waar kan ik je mee helpen